Svart_relations_logga_liten_mindre

Pressmeddelande: Xiuhtezcatl Martinez till Uppsala Tar Ansvar

 
Han har talat på FN:s toppmöte, är chef för Earth Guardians och har dragit USA:s regering inför rätta för sitt ansvar i klimatkrisen. Den 14 november kommer 17-årige Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez till Relations aktivitet Uppsala Tar Ansvar, där även allmänheten får möjlighet att lyssna till honom.
 
Tack vare Region Uppsala, Uppsala universitet och Världsklass Uppsala som samarbetspartners har Relation lyckats boka Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez, som i höstas gjorde succé i Skavlan, till Uppsala Tar Ansvar på UKK den 14 november.
– Vi har gjort vår häftigaste bokning hittills. Den 18 november 2016 var han med som gäst i Skavlan, där han berörde både gäster och tittare. Efter programmet fick vi sms och mejl från vänner som tyckte att ”den killen måste ni försöka boka in till någon av era aktiviteter”. I november blir det allvar, och vi är galet stolta, säger Helena Axelid, vd på Relation AB.
 

Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez kommer från Colorado och är en 17-årig klimataktivist och hip-hop-artist. Han beskrivs som en extraordinärt kraftfull röst i klimatdebatten och har bland annat talat på FN:s toppmöte i Rio de Janeiro, Rio+20, samt varit huvudtalare vid FN:s generalförsamling i New York. Han är chef för Earth Guardians, en global organisation av unga aktivister, konstnärer och musiker som arbetar tillsammans för att bekämpa klimatförändringarna.
 
Själv säger han sig ha varit engagerad i klimatfrågan sedan sex års ålder, och 2013 fick Xiuhtezcatl motta USA Community Service Award från president Obama, och blev den yngsta av 24 nationella ”change-makers” utsedda att delta i president Obamas Youth council.
 
I november 2017 genomför Relation för fjärde gången aktiviteten Uppsala CSR som nu byter namn till Uppsala Tar Ansvar. Aktivitetens syfte är att skapa medvetenhet om hur man som företag och organisation, oavsett storlek, kan ta ett större hållbarhetsansvar. Samt för att du som företagare, och privatperson, ska få konkreta råd kring hur du kan agera för att skapa ett bättre samhälle att leva och verka i. Vi kommer under denna dag belysa miljömässigt, socialt och ekonomiskt ansvarstagande.
 
Xiuhtezcatl kommer att föreläsa två gånger på stora scenen under dagen. Första framträdandet blir för Mötesplats Relations medlemmar. Andra framträdandet blir öppet för allmänheten, och där Relation tillsammans med Region Uppsala, Uppsala Universitet och Världsklass Uppsala bjuder in utvalda målgrupper såsom studenter/ungdomar.

För mer information kontakta Therese Sörensson på Relation.
Mejl: therese@relation.se

Relation är Uppsala läns största affärsnätverk som finns för att hjälpa dig att skapa och utveckla goda affärsrelationer. Sedan 1999 har Tidningen Relation lyft intressanta människor i regionen och sedan 2005 har Mötesplats Relation arrangerat event och mötesplatser för att samla näringslivet i Uppsala län på ett och samma ställe. 
Relation.se