Svart_relations_logga_liten_mindre

Förutsättningarna förändras. Välkommen till nya Relation!

Vart är vi på väg?

Ett besök i Silicon Valley i början på förra året visade vägen.

I det lilla samhället Palo Alto finns företagen bakom några av världens främsta varumärken. En konsekvens av det är att villapriserna och lokalhyrorna här är tio gånger högre än vad de är i Uppsala.

Vad gör då en nystartad entreprenör med en idé som kan förändra världen för att få sitta i händelsernas centrum? Jo, entreprenören delar sina kostnader med andra.

Efter ett besök på Institute for the Future förstod jag att från och med nu kommer det mesta att delas. Det egna ägandet blir en onödig lyx, och många gånger ett sämre miljöalternativ.
 

För oss på Relation känns det nästan som att tiden nu kommit ikapp oss. Delningstänket har ju alltid, utan att vi formulerat det så, varit förutsättningen för vår verksamhet. Vi skulle aldrig haft möjlighet att boka lokaler och inspiratörer på det sätt som vi gjort och som vi gör idag, om vi inte hade medlemmar som var med och delade på kostnaderna.

Pay it forward

En annan reflektion från Silicon Valley gäller devisen ”Pay it forward”.

Under vårt California-besök var det nästan overkligt hur dörrarna öppnade sig för vår ciceron Maria Ingelsson. Hon är numera bosatt i området och har på kort tid visat att hon är en person som gärna hjälper till och levererar det hon lovar, vilket har skapat både respekt och tillit.

Det är ett strålande exempel på att alla vinner i längden på att hjälpa varandra. Pay it forward.

Därför vill Relation i år inspirera nätverket att jobba ännu mer med ”Pay it forward”. Vi är övertygade om att det finns en enorm kraft i ett nätverk där över 500 beslutsfattare har en uttalad vilja att hjälpa varandra.

Bli därför inte förvånad om vi under året kommer att fråga dig om fler saker än vi tidigare gjort. Det vi vill är att öka förståelsen för varandras verksamheter, och därmed också möjligheten till affärer.