Svart_relations_logga_liten_mindre

Trivsel och schysst mat på Heart and Bones

Text & foto: Anders Melldén

Fisk, skaldjur och grönsaker står i fokus när Melker Andersson öppnar nytt i Uppsala.
 
Det är det forna stadshotellet, som bland annat inhyst Oasia och Noia, som nu blir krog med Melker Andersson och Jonas Svensson bakom rodret. De två Stockholmskrögarna öppnade
nyligen Miss Voon på Elite Hotel Academia i Uppsala och nu är det alltså dags igen.
– Det var en ren tillfällighet att det blev så, säger Melker Andersson en stressig måndag i öppningsveckan.
– Jag driver ju restaurang Bojabäs i Öregrund under sommarmånaderna och en gäst tipsade om den här lokalen. Jag föll för den, och för dess historia.

Varken jag eller Jonas hade egentligen nån plan på fler restauranger här i Uppsala. Men läget är bra, det är lätt att ta sig hit från Stockholm och det känns som att regionen växer ihop mer och mer. 

Lokalen har haft en tuff period under några år. Många Uppsalabor hoppas nog på mer stabilitet. Hur skapar man det?
– Oj, det kan jag inte svara på … för mig handlar det om att visa engagemang och intresse – och vara ödmjuk. Sen hoppas jag förstås att gästerna trivs här.

Vardagsrumskänsla utlovas, med sköna soffor och fåtöljer. Men framförallt handlar det om en anspråkslös approach.
– Det ska vara en trevlig krog utan nåt egentligt koncept. Trivsel och schysst mat helt enkelt.
 
Hur många sysselsätter ni?
– Ungefär 20 personer. Har bara anställt lokalt – det tycker jag är viktigt.
 
Vad kan man förvänta sig i matväg?
– En bistro med tydligt grön profil, fokus på fisk, skaldjur och grönsaker. Jag äter själv gärna så, gillar när det vegetariska är i balans med proteinet.
 
Och dryckesmässigt?
– Många viner på glas, ett stort romsortiment och hög igenkänningsfaktor.
 
Heart and Bones öppnar lördag 3 februari och kommer att ha öppet måndag till lördag från klockan 17. Senare i vår kan det även bli affärsluncher. I källaren utlovas bar med egen entré, gäst-DJ:s och puls på fredagar och lördagar.