Svart_relations_logga_liten_mindre

Arnes instamat

Arne Mattisson lagar god och tjusig mat för tusentals instagramföljare. Här kommer ett utvalt recept för Relations läsare att njuta av till fredagsmyset.
 
Pankofriterade ”kycklingfingrar” med guacamole
4 portioner
 
Finger Food i dubbel bemärkelse – här är receptet där du får kyckling som har en krispig yta och samtidigt är grymt saftig.
 


Ingredienser
4 kycklingbröstfiléer
1 dl mjöl
2 dl pankoströbröd
2 ägg
olivolja
salt och peppar
olja till fritering
 
Guacamole
2 st avocado
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten rödlök
cayennepeppar
salt
 
röd chili efter smak
 
Så här gör du
Sätt ugnen på 150 grader. Gnid i kycklingbrösten med olja, salta och peppra. Baka i ugnen tills du får en innertemperatur på 70 grader.
 
Dela och gröp ur avocadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök och rödlök, stänk i lite cayennepeppar och salt. Kör allting grovt med en stavmixer, alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen. Personligen föredrar jag att krydda med lite cayennepeppar i röran och sedan toppa den med finhackad röd chili vid servering, för att uppnå en fräschare hetta av chilin.
 
Dela kycklingbrösten i 3–4 delar på längden så att du får fingertjocka strimlor. Panera kycklingfingrarna i mjöl, doppa sedan i de uppvispade äggen och avsluta med att rulla dem i panko. Värm frityroljan till 180 grader och fritera kycklingen till gyllenbrun färg. Servera med en god grönsallad och eventuellt pommes frites.