Svart_relations_logga_liten_mindre

Kevin Spencer botar med magi - möt honom på torsdag

Nu på torsdag bjuds Relations medlemmar på en exklusiv eftermiddag med inspiration och magi. Huvudföreläsaren Kevin Spencer är en amerikansk trollkonstnär som använder magi både för att rehabilitera och för att lyfta barn och ungdomars självkänsla.

Kevin Spencers rehabiliteringsverktyg är magi, något som har fått enorm respons i USA där speciellt barn med autism har påverkats positivt. I samband med Uppsala Magic & Comedy den 26 april kommer Kevin till Uppsala för att föreläsa om sitt arbete för personal på Akademiska Barnsjukhuset. Dessutom får Relations medlemmar en unik egen föreläsning. 

Vi fick tag på honom mitt under hans ständigt pågående världsturné, strax innan ankomst till Uppsala.

Du och din fru Cindy har bestämt er för att göra skillnad i världen med hjälp av magi. Var beslutet relaterat till någon specifik händelse?
– Nja, vi har jobbat med funktionsnedsatta i samhället under många år. Under våra turnéer tog vi oss ofta tid att besöka dem, exempelvis i skolor, och fann att magin verkligen kan hjälpa dessa individer. I maj 2015 beslutade vi oss för att satsa hundra procent på Hocus Focus, vårt ideella projekt som jobbar med detta.
 
Vad är det med magi som kan hjälpa, när det exempelvis kommer till autism och ADHD?
– Oavsett kultur eller nationalitet fascineras människor av magi – och nyfikenheten om hur magin funkar är en kraftfull motivator. Föräldrar, lärare och mentorer kan genom magin uppmuntra till innovativt tänkande hos barn med funktionshinder, genom att tillvarata deras nyfikenhet. Magi kan användas för att förbättra en mängd olika färdigheter inom flera områden, som kognition, motorisk kompetens, kommunikation och sociala färdigheter, samtidigt som man bidrar till att utveckla flexibelt tänkande.
 
Vad kan publiken i Uppsala förvänta sig av din föreläsning?
– Jag tror att alla har en berättelse och, som P.T. Barnum sa, "den ädlaste konsten är att göra andra glada". Jag hoppas att få dela med mig av min glädje till publiken i Uppsala med magisk konst!
 
Relation Magic är en exklusiv eftermiddag med inspiration och magi öppen för Relations medlemmar. Efter Kevin Spencers föreläsning får vi njuta av magi från ett par av festivalens trollkarlar. Relation Magic sker på Katalin den 26 april klockan 14–16. Boka plats och läs mer på: relation.se/relation-magic
 
Mer information om Uppsala Magic & Comedy hittar du på: uppsalamagicandcomedy.se