Svart_relations_logga_liten_mindre

Arnes Instamat

Arne Mattisson lagar god och tjusig mat för tusentals instagramföljare. Här kommer ett utvalt recept för Relations läsare att njuta av till fredagsmyset.

Senaps- och kaprissås
4 portioner
 
Perfekt till grillad lax eller grillat kött.

Ingredienser
2 gula lökar
3 dl vispgrädde
0,5 dl kapris
3 msk riven pepparrot
2 msk Dijonsenap
1 dl finhackad persilja
smör till stekning
gurkmeja (för färgsättningens skull)
 
svartpeppar och ev salt
 

Så här gör du

Skala och finhacka lökarna, riv pepparrot och finhacka persilja. Lägg smör i en stekpanna och svetta sedan löken tills den blir glansig utan att bli bränd. Tillsätt kaprisen och stek med en kort stund, tillsätt grädden, rör om och låt allt koka upp. Tillsätt Dijonsenap och stänk försiktigt i lite gurkmeja, rör om och låt puttra på svag värme i 5–7 minuter och rör om då och då. Smaka av med peppar och eventuellt salt (tänk på att det finns en del sälta i kaprisen).
 
Strax innan servering tillsätter du häften av persiljan och den rivna pepparroten, och när såsen är på tallriken strösslar du resterande del av persilja och pepparrot över såsen.