Svart_relations_logga_liten_mindre

ARNES INSTAMAT

Arne Mattisson lagar god och tjusig mat för tusentals instagramföljare. Här kommer ett utvalt recept för Relations läsare att njuta av till fredagsmyset.

Arnes heta Bostongurka
3 liter
 
Fyll kylen med egen bostongurka till hösten! Perfekt till grillat, korvar, husmanskost … Håller sig uppåt ett år.

Ingredienser
1,5 kg Västeråsgurka (så små som möjligt)
3 röda chili (mer eller mindre utifrån din smak)
6 paprikor (jag tog 3 röda, 2 gröna och 1 gul)
3 gula lökar
2 krm natriumbensoat
 

Ättikslag
4 dl ättika 12 %
3–4 tsk salt
4 dl socker
4 msk senapskorn
2 msk maizenamjöl

Så här gör du
Tärna alla grönsaker och löken fint, och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en stor kastrull och koka upp, samtidigt som du rör ordentligt tills sockret har löst sig. Tillsätt grönsakerna, koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter på lägre värme. Rör om då och då. Ta upp 1 deciliter av bostongurkan och blanda i natriumbensoat. Rör sedan ner detta i resterande del av koket. Blanda maizenamjölet med några matskedar vatten så att det löser sig. Rör sedan ner det i koket, låt koka upp och rör om så att det tjocknar. Ta av från spisen och låt svalna. Fyll sedan upp i väl rengjorda burkar med lock. Förvara i kylen.