Svart_relations_logga_liten_mindre

Arnes Instamat

Enchiladas med guacamole och tomatsalsa
6 portioner
 
Byt ut fredagstacosen mot Arnes sköna enchiladas!
 

 

Ingredienser
 
Enchilada
6 stora tortillabröd
400 g köttfärs
1 kycklingfilé
1 grön paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 pkt stora vita bönor (380 gr)
1 burk majskorn (150 gr)
1 röd chili
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
2–3 dl grovt riven ost
paprikapulver
spiskummin
olivolja att steka i

Guacamole
2 st avokado
2 vitlöksklyftor
1 lime
1 liten schalottenlök
röd chili efter smak
 
Tomatsalsa
1 burk krossade tomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 tsk råsocker
saften från en lime
salt och peppar
 
 
Så här gör du
Börja med att göra guacamolen: Dela och gröp ur avokadon och lägg i en skål. Finhacka vitlök, schalottenlök och röd chili. Kör allting grovt med en stavmixer alternativt mosa med gaffel och rör om. Riv ner skalet från limen och pressa i all saft, rör om igen.
 
Gör sedan tomatsalsan: Häll de krossade tomaterna i en skål, finhacka löken och riv vitlöksklyftorna, tillsätt socker, limesaften, salta, peppra och rör om.
 
Värm ugnen till 225 grader. Häll upp bönorna och majsen i ett durkslag och låt rinna av. Hacka upp kycklingen i små bitar, pudra med paprikapulver, häll i olivolja i en gryta och fräs kycklingen tills den fått fin färg. Ta upp bitarna och lägg på ett fat. Gör likadant med köttfärsen. Hacka paprika, lök och vitlök och fräs ett par minuter. Tillsätt tomatpurén. Häll sedan i krossade tomater, bönor och majs och rör om. Lägg tillbaka kyckling och köttfärs i grytan, krydda med spiskummin efter smak, rör om och låt allting sjuda cirka 20 minuter.
 
Gör ett kryss på tortillapåsen och värm i micron 1 minut (750W). Lägg ett bröd i taget på en skärbräda, ta en slev med köttfärsröran och lägg i mitten av varje bröd. Vik in sidorna och rulla ihop. Placera med skarven nedåt i en ugnsfast form. Strö över osten och grädda i ugnen tills allt fått fin färg.
 
Servera enchiladan på en bädd av finstrimlade grönsaker, med guacamole och salsa vid sidan om.