Svart_relations_logga_liten_mindre

4 snabba nyheter med Relation

Bandyfinaldatum, Bergman-tema i ljuskonst, Gonzales till Gitarrfestivalen & Viva Medias flytt

Klart med bandyfinalerna 2019

Datum är spikat för Bandyfinalerna 2019. Lördagen den 23 mars spelas dam- och herrfinal på Studenternas med nya starttiderna 12.00 respektive 18.00. Fredagen den 22 mars avgörs Flickor 17, Pojkar 18 och Pojkar 20-finalerna i Uppsala. Detta meddelar Destination Uppsala.
 

Gonzales till Gitarrfestivalen
Den 10–14 oktober är det åter dags för Uppsala Internationella Gitarrfestival. Det är 15-årsjubileum och bland artisterna finns Al Di Meola, José González, Göran Söllscher, Joanne Shaw Taylor, Jack Broadbent, Clas Yngström, Kaki King och många fler. Även barnen får vara med i den nya satsningen att skapa musik tillsammans på lördagen.


Bergman tema i konstnärligt ljus på Uppsala
Den första november tänds den sjätte upplagan av Allt ljus på Uppsala, i år med flera så kallade ”ljusverk” som tillsammans lyser upp stadskärnan. Temat är ”Barnet Bergman”,

med koppling till 100-årsjubiléet av den världskända filmskaparen Ingmar Bergmans födelse. Ljusverken är lättillgängliga konstverk av bland annat Anna Boberg (BOPA), Timothy Wilson, Jakob Oredsson, Katarzyna Malejka och Joachim Slugocki.
 
Viva Media flyttar
Nästa år flyttar Viva Media in i Juvelen, som redan nu kallas ”Uppsalas nya landmärke” och byggs på Stationsgatan i centrala Uppsala. Byggnaden satsar på hållbarhet, bland annat med solceller, egenpatenterat system för kylning och ett ”klimatskal”.
– Den andas modernitet och kreativitet, det är en perfekt plats för oss som bolag att blomma ut till fullo, säger Arash Gilan, VD för Viva Media.