Svart_relations_logga_liten_mindre

Arnes Instamat

Arne Mattisson lagar god och tjusig mat för tusentals instagramföljare. Här kommer ett utvalt recept för Relations läsare att njuta av till fredagsmyset.

Basilikasås till kokt eller stekt fisk
4 portioner


 

Ingredienser
1 gul lök
½ fänkål
1 kruka basilika
½ dl grovhackad persilja
10–15 cm purjolök
25 gr smör
3 dl grädde
3 dl vitt vin
1 msk Maizenamjöj
salt och peppar
färsk dill till garnering

Så här gör du
Skala och finhacka löken och fänkålen. Fräs försiktigt i smöret i en kastrull tills det mjuknar, utan att få stekyta. Tillsätt vin och grädde, rör om och låt sjuda i cirka 15 minuter. Hacka basilikan och persiljan. Lägg i en blender, häll i en del av såsblandningen och mixa. Tillsätt resterande del av såsblandningen och mixa tills du får en fin jämn grön färg. Blanda ut Maizenamjölet i kallt vatten och häll tillbaka såsen i en kastrull, värm upp och red av med Maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Skiva purjolöken i tunna ringar.
 
Lägg en spegel av såsen på tallrikar, lägg på din favoritfisk och toppa gärna med räkor, de skivade purjolöksringarna och dill. Servera gärna tillsammans med pressad potatis och broccoli.