Svart_relations_logga_liten_mindre
loading...

Ingenting säljer en produkt, tjänst eller idé bättre än goda relationer. Därför finns Relation – ett affärsnätverk dit såväl näringsliv, kommuner och landsting som myndigheter, kyrka, idrott och kultur är välkomna att skapa, underhålla och utveckla sina affärsmässiga relationer. 
 

Relation skiljer sig från andra affärsnätverk genom att själva mötesplatsen alltid står i centrum. Det är när vi mår bra och har roligt tillsammans som vi öppnar upp oss för nya möjligheter och nya relationer. Relation ser därför alltid till att skapa spännande och trivsamma mötesplatser som du faktiskt vill gå på.

Det händer något när människor möts!

Relation 2.0
25 oktober


Missa inte vår mingelaktivitet där vi presenterar vårt nya koncept Relation 2.0
Läs mer här

Relationsbåten E18 
 18-19 oktober

När vi umgås med människor vi inte känner och tror att vi har nytta av, så märker vi att vi att det är just det vi har nytta av. Följ med oss på båten i oktober. Elaine Eksvärd och Johan Humpe Hemlin föreläser. Läs mer här

Uppsala Tar Ansvar 
 13 November - UKK

En dag fylld av inspiration och möten som kan göra Uppsala till en ännu bättre stad. Läs mer här

Relationsdagen - Kickstart
7 Februari - Usif Arena

Mer info kommer inom kort

Tidningen Relation

Relation startades 1999 som en papperstidning om människorna bakom det som händer i vår region. Idag – nästan 20 år senare – har förutsättningarna förändrats – och vi med dem. Under 2018 kommer du därför att märka skillnader, framförallt i vår kommunikation.

Papperstidningen kommer nu bara ut två gånger, den 20 mars och en gång i höst. Istället ökar redaktionen närvaron på nätet med artiklar, filmade intervjuer, och kul och smakfulla tips till fredagsmyset.

Senaste filmerna från Relation

Senaste nyheterna från Relation

Ile de Ré ligger i Atlanten på Frankrikes västkust, inte långt från Fort Boyard. Med en snabb resa över bron från staden La Rochelle är man på den platta sandön där tidvattenskillnader ger enorma sandstränder och ostronbankar. Hit har celebriteter sökt sig de senaste decennierna, för att ta det lugnt och äta gott – framförallt de nyfiskade skaldjuren.

Ile de Ré har flera ostronodlingar, och till ostronen har det på sistone blivit allt mer populärt att servera den lokala cognacen. På ön finns ett kooperativ som tillverkar den, men cognacshuset Camus har skapat sina egna sorter i destilleriet. Lite torrare, lite elegantare, och med en förnimmelse om Atlantvindarnas sälta, passar de utmärkt till ostronen. Antingen dricker man en skvätt till, eller så droppar man lite cognac över ostronet.
 
Så varför inte testa denna specialitet när det nu är skaldjurstider? Camus Ile de Ré (nr 86244, 399 kr) köper du via Systembolagets beställningssortiment. Ostron köper du i fiskdisken, när cognacen kommit.
 

Läs hela inlägget »

Arne Mattisson lagar god och tjusig mat för tusentals instagramföljare. Här kommer ett utvalt recept för Relations läsare att njuta av till fredagsmyset.

Basilikasås till kokt eller stekt fisk
4 portioner


 

Ingredienser
1 gul lök
½ fänkål
1 kruka basilika
½ dl grovhackad persilja
10–15 cm purjolök
25 gr smör
3 dl grädde
3 dl vitt vin
1 msk Maizenamjöj
salt och peppar
färsk dill till garnering

Läs hela inlägget »

Favorit i repris, ur Relation nr 2, 2011
Text: Hannah Häggström Foto: Alex&Martin

Rustas grundare Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell tilldelades tidigare i år H.M. Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band, för ”betydande insatser inom svenskt näringsliv”. År 2011 var Bengt-Olov Forssell profil i Relation.

Bengt-Olov Forssell startade bygghandel parallellt med universitetsstudier, forskade och undervisade parallellt med företagandet, och startade 1986 ett varuhus inriktat på gör det själv-produkter med Svensson som målgrupp. 25 år senare har det blivit ytterligare 53 butiker och en total omsättning på nätta två miljarder per år. Möt mannen som grundade Rusta.

Läs hela inlägget »

Favorit i repris, ur Relation nr 5, 2015
Text: Anders Melldén  Foto: Alex&Martin

Ur Relation nummer 5, 2015, hämtar vi denna intervju, med tidigare tandläkaren Sten Kvarfordh som initierade Mutomoprojektet som under åren engagerat många Uppsalabor.
 
Sten Kvarfordh började med att bestämma sig för att bli filantrop. Först därefter skaffade han de ekonomiska förutsättningarna för det. Idag driver han Mutomoprojektet i Kenya, är både filantrop och fundraiser och minst sagt personligen verksam i projektet.

Läs hela inlägget »

Våra nätverk