Svart_relations_logga_liten_mindre

Hem  | Program  |  Seminarier  |  Anmälan  Medverkande  |  Kontakt  

13 November - Uppsala Tar Ansvar

Temat i år:
Trygghet, hälsa och lite rädsla

Eller ganska mycket rädsla egentligen. För kan vi se på och prata om det som skrämmer oss kan vi förbättra oddsen rejält för tryggheten och hälsan. 
 
Därför har vi satt ihop ett program med ämnen och föreläsare som belyser tryggheten, hälsan och rädslan och reder ut sambandet, samt bett den tryggaste programledare vi kan tänka oss – Marc Levengood – leda dig genom dagen.  
 
Syftet är detsamma som på de tidigare Uppsala tar ansvar-dagarna:
 
Ett: Att skapa medvetenhet om att alla företag och organisationer, oavsett storlek, måste vara med och ta ansvar för hållbarheten i samhället. Två: Att ge konkreta råd om hur du och ditt företag eller din organisation kan agera och bidra till att fler vill jobba och bo i Uppsala.  

Medverkande

Mark Levengood
”En stor del av mitt arbete inom såväl TV, radio, scen och böcker har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor, och hur viktigt det är att den processen äger rum. Vår samtid ställer hårda krav på oss, men bjuder också på väldigt många nya typer av möjligheter för den som vågar anta utmaningen.”
 

The Scary Guy
Han har kallats många namn, av många människor och högst upp på listan är namn som Agent For Change, Urban Dalai Lama, Warrior For Peace och Mind-Waker.

Scary har föreläst över hela världen sedan 1998. Hans mål är att utrota vad han kallar ”världens största sociala sjukdom”; hat, våld och orättvisor. Han talar om vikten att inte döma varandra utifrån hur vi ser ut och att öppna våra hjärtan – att vi alla kan vara med och påverka och förändra världen utifrån hur vi själva beter oss.    

David Eberhard
Överläkaren i psykiatri David Eberhard föreläser humoristiskt, tankeväckande och ibland en smula provocerande om allt från ledarskap, valfrihetsstress och kränkta trygghetsnarkomaner till att våga uppfostra dina barn.

Shanga Aziz, medgrundare & ordförande för organisationen Locker Room Talk som utbildar unga idrottskillar i omklädningsrum om jämställdhet & schyssta attityder för att skapa en ny manlighet. En prisbelönt organisation som samarbetar med Riksidrottsförbundet, vunnit best social media marketing award av Facebook och tagit emot Volvo, Svenska Fotbollförbundet och Zlatan Ibrahimovics stipendium NUMBER 10. 

Sevana Bergström
Sevana jobbar numera som CSR-ansvarig på Svenska Fotbollsförbundet, men de flesta av oss känner säkert igen Sevana som personen bakom Ronjabollen i Uppsala. 
 
Sevana kommer att prata om demokrati, jämställdhet och integration. Hon kommer att lyfta saker som begränsar barn och kvinnor deras frihet och hur man kan arbeta förebyggande mot detta. 

I juni tilldelades Sevana och Ronja FK Svenska Barnidrottspriset. 
 

Jale Poljarevius
Jale är lokalpolischef i Uppsala/Knivsta, men har precis fått tjänstledigt för att jobba vid kansliet för polisens region mitt under 6 månader. Jale twittrar om polisens arbete och arbetar för att utrota de kriminella gänget. Denna dag ska han få prata trygghet med lokala politiker. 

Program

 

07:45  Uppsala Tar Ansvar öppnar
07:45 - 09:00Frukost serveras
08:30 - 09:45David Eberhard
10:15 - 10:45Break Out med David Eberhard
10:15 - 10:45Sevana Bergström
10:15 - 12:50Löpande seminariepass à 20 minuter
11:30 - 12:15Nu pratar vi trygghet!
11:30 - 13:00Lunch serveras
13:00 - 13:40Locker Room Talk
14:15 - 15:15The Scary Guy
14:00  Huset öppnar för allmänhet som löst biljett
16:00 - 17:00The Scary Guy

Hitta hit

Uppsala Konsert & Kongress
VAKSALA TORG 1, 753 31 Uppsala

Huvudpartners

Mediapartner

Partners och utställare

Aleris sjukvård i Region Uppsala  
Almi Företagspartner

Castellum 
Ekeby Städ

Elite Hotel Academia 
Enköpings kommun
EY
Fagerudd 
Gibon
Hotel Svava