Svart_relations_logga_liten_mindre

28 MARS 
Relationsdagen Uppsala Växer – och förutsättningarna förändras

På Relationsdagen Uppsala Växer 2018 fortsätter vi att lyfta det faktum att Uppsala växer. Då menar vi inte bara staden utan hela regionen. Det finns ingenting som tyder på att vi kommer att sluta växa, snarare tvärtom. Nya stadsdelar byggs upp, företag väljer att etablera sig i regionen och vi kan locka med både historia och goda framtidsutsikter. I och med detta stöter vi naturligtvis på frågeställningar om hur vi tillsammans kan fortsätta att växa på bästa och mest hållbara sätt.

Uppsala är en stor stad. Men nu ska Uppsala bli en storstad. På 32 år ska vi växa från dryga 200 000 till 340 000 invånare. Parallellt med det expanderar hela regionen runt Uppsala snabbare än någon annan del av Sverige. Det är fascinerande, spännande och utmanande. 

Att expansionen kommer att förändra förutsättningarna för i stort sett allt som händer här behövs det ingen akademisk examen för att förstå. Affärs- och utvecklingsmöjligheterna inom samhällets alla sektorer kommer att bli fler. Liksom utmaningarna och problemen som ska lösas. För oss som lever, bor, jobbar och studerar här är en sak säker. Mycket kommer att bli annorlunda.

För att kunna göra saker och ting annorlunda måste man se dem annorlunda. Relationsdagen Uppsala Växer 2018 den 28 mars på UKK tar fasta på det. Vi bjuder på en dag fylld av samtal och information.

På Relationsdagen Uppsala Växer möter du

Värd: Besqab Värd: Besqab

Stefan Hyttfors – Futuristen
Författare och global föreläsare inom områdena teknologi, ekonomi, beteendeförändringar och framtidens ledarskap. Tekniken kan lösa enorma problem, menar han, men den viktigaste frågan handlar om människan.  

Värd: Sandvik Coromant Värd: Sandvik Coromant

Andra Farhad – Börshajen
Uppväxt i förorten Fittja men fast besluten om att inte bli ytterligare en siffra i den deprimerande statistiken. Istället googlade hon på ”hur blir jag rik” och gjorde kometkarriär i finansvärlden, samt utsågs till en av Sveriges 101 supertalanger. 


 

Värd: Riksbyggen Värd: Riksbyggen

Milad Mohammadi – Omskakaren
Tog som 22-åring dubbelexamen som jurist och statsvetare. Startade sedan som 27-åring sin första grundskola i ett av Sveriges mest segregerade områden. Kan bidra med ett unikt perspektiv på integration, utanförskap och ungdomsfrågor. 

Karin Adelsköld – Programledaren
Ståuppkomiker och teknikjournalist. Utsedd till Sveriges mest kreativa på webben och till Årets kvinnliga komiker. Har varit programledare för SVT:s konsumentprogram Plus. Och nu också: programledare på Relationsdagen Uppsala Växer 2018. 

Program 

08.15              Buss från Enköping avgår              
08.30-10.00   
Frukost serveras      
08.30-16.00    
Monterutställning och löpande seminariepass     
10.00              Stefan Hyttfors
- Hur stor vill du bli?
11.15-13.00    Lunch serveras    
13.30              Andra Farhad - Börshajen
14.30-16.00    Eftermiddagsfika serveras     
16.00             
Milad Mohammadi - Mitt utanförskap är min drivkraft
17.00              Avslutning
     

Hitta hit

Vi ser tillbaka på Relationsdagen Uppsala Växer 2017

Huvudpartners 

Partners och utställare